PowerWalken

PowerWalken is lopen in een stevig tempo. PowerWalken is geen hardlopen maar uit testen is gebleken dat mensen die aan PowerWalken doen, evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo.

Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier, hierdoor is het makkelijk vol te houden en wordt het niet saai. Niet iedereen kan hardlopen maar iedereen kan PowerWalken. PowerWalken is een zeer effectieve bewegingsvorm en is heel laagdrempelig om toch jouw doel te bereiken. Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, de lijst is eindeloos.

Ieder loopt op haar eigen tempo mee, de oefeningen zijn eenvoudig en wat een heel mooi pluspunt is, we zijn buiten in beweging. Het is inspannen en ontspannen tegelijk en geschikt voor iedere leeftijd! Op maandagavond hebben we een les waarbij het tempo wat hoger ligt. De lessen van de woensdag- en vrijdagochtend zijn speciaal ontwikkeld voor dames met een lager conditie.

De voordelen van PowerWalken zijn:
Omdat je varieert in snelheid, verbetert je conditie snel. Omdat je actief wandelt waarbij je ook je armen intensief meeneemt in het bewegen, verbetert je houding omdat je krachtoefeningen tussendoor doet, onderhoud je je spiermassa.

We doen dit samen, met een fijne groep vrouwen. Dit motiveert om door te gaan. Geen prestatiedruk of “moeten”; het doel op zich is ontspannen leren lopen, genieten, en tegelijkertijd werken we aan een gezonder en fitter leven, terwijl we luisteren naar ons eigen lichaam!


Programma:
Warming-Up
PowerWalken!
Krachtoefeningen (of balans- en mobiliteitsoefeningen)
PowerWalken
Cooling Down - met yoga en/of meditatieoefeningen

Doe je mee? De PowerWalk lessen zijn op maandagavond om 19:00 uur (gevorderden) en op woensdagochtend 8:45 uur en vrijdagochtend om 9:00 uur (speciaal voor dames met een lager conditie) 

DOE JE MEE?